HSG onderuit in KNSB-beker

HSG heeft in de eerste ronde van de KNSB-beker zaterdag 28 oktober kansloos verloren van PSV DoDO, een team uit de derde klasse van de KNSB. In Putten gingen de beide zwartpartijen verloren voor HSG, de twee witpartijen eindigden in remise. Tel uit je verlies: een 3-1 nederlaag


Bij de puntdelingen had er misschien meer in gezeten. Pascal had het aanvankelijk moeilijk maar wist zich los te wurmen en had kleine kansjes in een dubbel torreneindspel met een pluspionnetje. Maar veel had het voordeel niet om het lijf, bovendien was zijn tijd bijna op.
Wim kreeg een superieure stelling in het middenspel met een sterke loper op e5 en initiatief op beide vleugels. Zijn tegenstander wist dat hij strategisch een verloren partij speelde maar bleef op een counter loeren. En kreeg loon naar werken met een ontsnapping via eeuwig schaak.
Herman verloor na een boeiend gevecht. Invaller Michaël redde het ook niet. Dus een kort bekeravontuur dit seizoen, dan moeten  we ons maar volledig op de reguliere competitie richten, met volgende week de cruciale uitwedstrijden tegen ’t Saende in Zaandam.

Wim van der Wijk

Uitslag:
Kevin van Brummelen – Pascal Losekoot:  0,5-0,5
Ewoud ’t Jong – Herman van Engen:               1-0
Rogier Dijk – Wim van der Wijk:                    0,5-0,5
Kasper Dokter – Michaël de Vos:                     1-0

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *