HSG op achterstand

HSG staat met 1-0 achter tegen sc Groningen. In een vooruitgespeelde partij verloor Robin van Kampen donderdag van Sergej Tiviakov. Het was Robins tweede nederlaag in wel 60 partijen sinds afgelopen zomer. Zo’n onwaarschijnlijk mooie reeks is natuurlijk niet vol te houden en als je met zwart tegenover Tiviakov komt te zitten, dan kan het natuurlijk zo maar een keer gebeuren.
Robin koos de Siciliaanse verdediging. De strijd leek gelijk op te gaan, beide spelers kregen een vrijpion en een open lijn die met beide torens werden bezet. Maar van beide stellingskenmerken had Tiviakov duidelijk de betere kwaliteit, Toen diens vrijpion en een toren de zevende rij bereikten, was er voor Robin geen houden meer aan. Hij capituleerde op de 44e zet.
De wedstrijd wordt zaterdagmiddag voortgezet in Gooiers Erf in Hilversum, vanaf 13 uur.
Verliezen van Tiviakov die met wit speelt, veel clubs zullen zo’n nederlaag incalculeren, dus daar moet HSG maar een beetje moed uit putten.
Duels tussen HSG (kampioen 2008 – 2011) en Groningen (kampioen 2007) waren de laatste jaren vaak ‘krakers’, maar beide clubs zingen zonder grote sponsor nu een toontje lager. Toch belooft het morgenmiddag een spannende strijd te worden.
HSG 2 speelt gelijktijdig tegen Unitas 2, ook uit Groningen, dus komt dat zien!
(wvdw)