HSG viertal kampioen!!

Na(ast) de degradatie van HSG1 en HSG2 valt er dit jaar ook wat te vieren voor HSG. Het viertal van HSG, uitkomend in de kampioensgroep van de SGS, behaalde in Wijk bij Duurstede het benodigde matchpoint en is hiermee niet meer te achterhalen door de concurrentie uit Laren en Barneveld.

Weer een titel voor Jan Stomphorst, dat is ook mooi. Onder Jan’s leiding namen Cees Punter, Henk Cornelissen, Fred van Royen, Mirko Lukacs en Martin Koekkoek vanaf de eerste speelronde de leiding en stonden deze niet meer af; 3 overwinningen en 3 gelijkspelen, een overtuigende score.

Vanavond in de oude noormanneninvalstad liep het scenario voorspoedig. Nadat Henk zich in de opening weer eens verslikte, maar goed keepte en afwikkelde naar remise zag het er goed uit. Fred stond heel erg remise en Cees en Mirko stonden beter tot waarschijnlijk gewonnen. Op dat moment kwam Jan binnen, overzag het geheel en met toestemming van het hele team werd direct op de wedstrijdleider van Doredenkers toegestapt en, geen risico, werd een 2 – 2 voorgesteld. Doredenkers, in slechtere stelling, moest wel accepteren en de de titel was een feit!

Hogerop kunnen we niet, of wellicht viertallen in de KNSB?  In ieder geval gaan we volgend jaar voor de prolongatie. Vier kampioenschappen op een rij, dat moeten wij ook kunnen.

De uitslagen en de stand van de SGS Kampioensgroep Viertallen is hier te vinden.

Uw verslaggever,

Henk Cornelissen