HSG weer 1ste na onverwachte nederlaag Groningen tegen Utrecht

De Martinitoren heeft het altijd al moeten afleggen tegen de Domtoren, maar gisteren werd onverwacht ook Groningen afgelegd tegen Utrecht op schaakgebied.
Met 6,5 – 3,5 ging Groningen eraan. Ik heb nog geen verslag gelezen, maar als ik de inidividuele uitslagen lees, dan kan de vraag gesteld worden of Groningen het kampioenschap serieus neemt. Ik zie een speler zonder rating en 2 spelers met een rating van in de 2000. Aan de andere kant, Groningen staat nog gelijk met HSG; dus HSG moet de cruciale wedstrijd wel minimaal gelijk spelen.
HSG 1 won overtuigend met 7 – 3 tegen Schrijvers Rotterdam.

HSG 2 verloor zoals verwacht tegen En Passant. De laatste 2 duels tegen mededegradatiekandidaten (mag ik dat zo noemen, Han?) Groningen 2 en Haren moeten wel gewonnen worden.

HSG bindt ook Schrijvers Rotterdam aan de zegekar.

Groningen verliest van Utrecht!!

Na de 2-1 voorsprong na het vooruitspelen van 3 partijen was het zaak om de voorsprong vast te houden. Rotterdam was in een sterke opstelling aangetreden maar wij ook!
Zoals wel vaker de laatste tijd, was Jan Smeets degene die het volgende punt binnen haalde Jop Delemarre en Wouter Spoelman waren de volgend, Wouter had wel iets minder gestaan, maar maakte het fraai af. Loek van Wely moest in remise berusten na een lastige pot, de overwinning was weer een feit. Predrag, Yasser en Vladimir zaten toen nog te zwoegen, Predrag Nikolic had de hele partij de zaak onder controle maar werd ook remise evenals Vladimir Chuchelov, hij probeerde nog van alles in het eindspel met ongelijke lopers maar er was geen door komen aan. Hij verspeelde zijn 1e halfje sinds hij voor ons speelt!! Yasser Seirawan stond de hele middag niet fraai, misschien zelfs wel verloren maar zoals we van hem gewend zijn, vocht hij door en remise was het resultaat, 7-3 dus. Op naar Groningen op 27 maart met ons 2e als supporters alhoewel ze zelf ook moeten winnen!