HSG1 – Philidor Leiden: (g)een wedstrijd(verslag)

(G)een verslag van een wedstrijd die maar geen wedstrijd wilde worden.

Maar eerst het goede nieuws: Philidor Leiden wilde erg graag een partij vooruit spelen. Dat kwam HSG wel goed uit want Herman had zich afgemeld. En dus speelde Herman op een donderdagavond een partij vooruit en won, 1-0! We stonden voor! Tot zover het goede nieuws.

Gisteren startte de wedstrijd iets over 13.00 uur en zoals gewoonlijk waren Kees en Guido er nog niet, maar ik zag Kees’ auto al voorbij rijden en die kwam er ook snel aan. Om 13.10 uur nog geen Guido.

Wedstrijdleider gevraagd of ik mijn mobiel mocht gebruiken om te bellen. Guido gebeld, geen gehoor, voicemail ingesproken. 13.30 uur nog geen Guido. Wedstrijdleider gevraagd of ik mijn mobiel mocht gebruiken om te bellen. Guido’s vader gebeld, geen gehoor, voicemail ingesproken.

Daarna verzonken in mijn eigen partij. Ineens was het 14.10 uur. Nog steeds geen Guido, een reglementaire nul op het scoreformulier. Weg voorsprong, stand 1-1. Gelukkig ging het voor HSG 1 nergens meer om; we waren immers al gedegradeerd, maar voor de tegenstander is dit niet leuk natuurlijk.

Daarna regende het nullen. Alleen Jorgen en Hans speelden remise: 2-6.

Via deze plek wil ik Gabri bedanken voor de invalbeurt: hij verving Pascal die geblesseerd was en niet kon spelen.

Volgend seizoen 3e klasse: hopelijk draaien we dan bovenin mee, want wat vaker winnen is ook wel weer eens leuk om mee te maken.

Laat in de middag ontving ik een WhatsApp bericht van Guido: hij bood zijn nederige excuses aan aan het team en mij; hij was de wedstrijd glad vergeten! Tja, mooi weer buiten, wie gaat er dan ook schaken?

Johan Lindeman

2 gedachten over “HSG1 – Philidor Leiden: (g)een wedstrijd(verslag)”

  1. “Gisteren startte de wedstrijd iets over 13.00 uur en zoals gewoonlijk waren Kees en Guido er nog niet”

    Wat is er daar gewoon aan? Dit is al de 4e NO van ons dit jaar in de externe competitie en Guido zou toch beter moeten weten. Hij is ook al gematst dat hij ondanks 12 gespeelde partijen en 1 reglementaire 0 in de competitie aan de play-offs mag meedoen. Dit is m.i. HSG onwaardig.

    H.S. Gee

    1. Toch mooi dat onze jeugdspeler Guido zijn nederige excuses aanbood. Ik herinner me ergere gebeurtenissen bij HSG, waarbij pas na ernstige druk van het bestuur excuses (niet eens nederig) zijn aangeboden. Ook mooi dat dit verslag open en eerlijk verteld is, wat niet gezegd kan worden van de persoon H.S. Gee die kennelijk anoniem wenst te blijven, maar schijnbaar wel lid is (“… NO van ons …”) en zodoende wel erg gemakkelijk commentaar geeft. Als teamleider en intern wedstrijdleider kan ik je vertellen dat de praktijk een stuk lastiger is dan de makkelijke theorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *