Invallers redden de eer bij HSG 4

Dat het vierde team het moeilijk zou krijgen tegen het eerste van Baarn was te verwachten. Niettemin waren de partijen over het algemeen interessant en was de nederlaag eervol. Dat laatste was vooral te danken aan de invallers.
Met name Kees Overbeeke speelde een uitstekende partij. Hij kreeg met wit ruimtelijk overwicht en dwong na zijn stukken optimaal te hebben ontwikkeld een vrijpion in het centrum af. Toen de zwartspeler i.p.v. deze te blokkeren op stukwinst ging spelen was het na een paar pionzetten met hem gedaan.
Ook Paul Mars won, zij het op andere wijze. Hij kwam in de eerste fase heel goed te staan, won een kwaliteit, maar kon zijn stelling vervolgens meer niet verbeteren. Net toen zijn tegenstander echter bij tegengestelde rokades een vervaarlijke druk op de koning begon uit te oefenen ging die door zijn vlag.
Richard S�nchez speelde een goede partij tegen Marco Meijer. De laatste kreeg vanuit de opening sterk stukkenspel tegen Richards pionnen op de damevleugel, maar deze wist onder de druk uit te komen en zijn ontwikkeling te voltooien. Uiteindelijk kwam er een eindspel met vier lopers op het bord waarin de kansen ongeveer gelijk waren en dat uitmondde in remise.
Van de verliespartijen was vooral die van Martin Koekkoek interessant vanwege het mooie torenoffer dat vanuit een schijnbaar gelijke stand de inleiding was tot een matvoering. Aan de bovenste drie borden werden de HSG-ers langzaam weggedrukt, hoewel daar ook de strijd boeiend was. Alleen bij Han van Leeuwen ging het het vrij snel mis.

HSG 4 – Baarn

 1. M. Luk�cs – A. Krishnasing 0 – 1
  2. C. Zegwaart – D. Lensink 0 – 1
  3 G. Wagenaar – Y. Brandjes 0 – 1
  4. R. S�nchez – M. Meijer � – �
  5. H.v.Leeuwen – J. Overbeek 0 – 1
  6. C. Overbeeke – E. Duister 1 – 0
  7. M. Koekkoek – K. Wiegers 0 – 1
  8. P. Mars – J. Wolterse 1 – 0

2� – 5�

G.N.