Johan Hut plotseling overleden

Johan Hut, HSG-lid sinds 1987, is afgelopen week onverwacht overleden. Familieleden troffen hem vrijdagmiddag dood in zijn woning aan. De doodsoorzaak kon nog niet worden bekendgemaakt, mogelijk onwel geworden gevolgd door een hartstilstand.

Foto Harry Gielen

Johan die alleen woonde, was sinds 1996 schaakmedewerker van De Gooi- en Eemlander. Naast zijn wekelijkse rubriek op zaterdag verzorgde hij de regionale schaakverslaggeving. Hij was een graag geziene gast tijdens competitiewedstrijden en toernooi-activiteiten van clubs uit de regio.

Johan was ook medewerker van schaaksite.nl en van Schakend Nederland, het bondsblad van de KNSB. Met enorme kennis van zaken heeft hij veel over de Nederlandse schaakgeschiedenis geschreven, zowel nationaal als lokaal.

Johan is slechts 59 jaar geworden.

Wij wensen familie en naasten veel sterkte met dit grote verlies.

Op schaaksite staat een bericht met vele reacties op het overlijden van Johan.

2 gedachten over “Johan Hut plotseling overleden”

  1. Ik ben erg geschrokken van de overlijdensberichten van Henk Weenink en Johan Hut. In de korte tijd dat ik voor HSG heb gespeeld, heb ik hen leren kennen als twee zeer trouwe clubgenoten met een onbegrensde passie voor de schaaksport en met wie het altijd gezellig toeven was. Toen ik de club verliet en in Gouda ging spelen werden onze contacten minder, maar als ik hen dan bijvoorbeeld trof bij het TATA toernooi in Wijk aan Zee, dan waren ze altijd oprecht belangstellend en hadden we weer fijne gesprekken. Ik zal goede herinneringen aan hen bewaren. Het overlijden van Henk Weenink en Johan Hut is een groot verlies voor de schaakwereld. Ik wens familie, naasten en schaakvrienden veel sterkte en kracht toe dit verlies te dragen.

  2. Dank je Gert-Jan voor deze fijne reactie. Zelf zie ik de overlijdens liever los van elkaar. Henk werd in 2018 getroffen door een hersentumor. Al snel werd duidelijk dat hij hiervan niet meer zou kunnen genezen. Johan is overvallen door een ´dief in de nacht´, zoals hij het zelf zou hebben omschreven. Maar wat je verder over Johan en Henk zegt is bijzonder sympathiek en raak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *