Kees Nagtegaal clubkampioen HSG

Kees Nagtegaal is voor de vijfde keer opeenvolgend en voor de negende keer in totaal clubkampioen geworden van HSG. Na de 32e ronde van de interne competitie hadden zes spelers zich geplaatst voor de play-offs voor het clubkampioenschap.

In de eerste ronde van de play-offs deelde Kees Nagtegaal al een klap uit, die een daalder waard bleek: hij won van Wim van der Wijk. In de tweede ronde kwam Jorgen Henseler gewonnen te staan tegen Kees, maar door tijdnood kon Jorgen het winstplan niet vinden en de partij verzandde in remise. In de derde ronde won Wim van der Wijk van Jorgen Henseler, waardoor Kees Nagtegaal een concurrent minder had.
De overige spelers Cees Punter, Ton Swart en Johan Lindeman speelden geen rol van betekenis. Tegen elkaar speelden ze remises en ze verloren van de andere spelers.
Eindstand play-offs:

  1. Kees Nagtegaal 4,5
  2. Wim van der Wijk 4
  3. Jorgen Henseler 3,5
  4. Ton Swart 1
  5. Cees Punter 1
  6. Johan Lindeman 1

Gedetailleerde uitslagen, zie https://www.hsghilversum.nl/pagina.php?id=playoffs20102011
Tot zover het verslag van Johan Lindeman, wedstrijdleider interne competitie.

Op onze site is een overzicht beschikbaar van alle HSG Clubkampioenen sinds 1887!

Dit pareltje van Adri Plomp, inclusief een lezenswaardig verslag van zijn speurtocht in het clubarchief, is terug te vinden onder het tabje Historie, klik op Clubkampioenen.

Uit de lijst blijkt dat Kees (1958) nog zeker vijf succesvolle seizoenen te gaan heeft om de absolute recordhouder in de HSG-historie te achterhalen: J.H. Peet, die tussen 1888 en 1922 veertien keer clubkampioen werd!
wvdw