Kees Nagtegaal toch weer clubkampioen HSG en voor de 10de keer!

 

Maar liefst 37 jaar (!) geleden werd Kees Nagtegaal voor de eerste keer clubkampioen van HSG. Afgelopen donderdag werd hij dat voor de 10de keer. Kees is daarmee nog geen recordhouder. Dat is nog steeds J. H. Peet, die 13x clubkampioen werd.

Het kampioenschap ging niet vanzelf. Sinds de invoering van de play-offs om het kampioenschap is de strijd weer bijzonder spannend. Een bewijs dat het systeem zijn meerwaarde heeft. Vorig jaar was het Pascal Losekoot die verraste.

Dit jaar was dat Martijn Benschop. Martijn speelde een sterk seizoen en hij speelde zeer geconcentreerd en sterk in de play-offs. Hij won van Pandelaar, de Jong en van Engen. Daarna tegen Kees Nagtegaal, die al een half punt had gemorst. In een zeer scherpe partij had Martijn de winst binnen bereik in 1 zet, maar hij miste de zet en verzuimde het kampioenschap binnen te halen. In het eindspel zag Kees de winst niet meer en bood remise aan, terwijl hij in 1 zet had kunnen winnen.

In de laatste ronde waren er dus nog volop kansen voor Martijn, mits hij minimaal hetzelfde resultaat behaalde als Kees. Martijn kwam moeilijk uit de opening tegen Jorgen, maar herstelde zich keurig, kwam een pion voor en had weer de winst binnen bereik. Dat lukte net niet. Ondertussen zag hij met lede ogen aan dat Kees wist te winnen van Herman en zo toch nog het kampioenschap opeiste.

Martijn wordt in ieder geval beloond met een vaste plaats in HSG 1 en Kees, van harte gefeliciteerd met je 10de kampioenschap. Een zeer groot resultaat!