Klein lichtpuntje: HSG5 is het HSG topteam!?

Na alle mis�re van het afgelopen weekend verlies van HSG1 en HSG2 toch een klein lichtpuntje: In een korte emailwisseling tussen de teamleider van HSG5 en Hugo Kroeze, de extern wedstrijdleider van HSG, betitelde Hugo het HSG5 als �het HSG topteam!� (tsja, ik heb het zelf niet bedacht).

Maar Hugo heeft met een beetje fantasie gelijk. Op 0902 versloeg het vijfde Leusden2 met 5-3 en staat daarmee met 8 uit 5 tweede in de SGS 3A achter het vorig jaar gedegradeerde V&O1 dat tot nu toe alles gewonnen heeft. Winstpunten werden aangeleverd door Martijn Benschop, Huib Jochems, Preben Guldberg, Nick Nurmohamed en Wim Sliep, die na goed overleg met zijn non-playing barkeepende captain eerder een remiseaanbod afgeslagen had (zie voor de gedetailleerde uitslagen de SGS-site).

Met een redelijk solide opstelling aan de borden 1 t/m 7, waarbij Martijn de one-and-only kopman is met 4,5 uit 5, scoort dit team van �domme onderbonders� (dit zijn wel mijn woorden) tot op heden redelijk tot goed in vergelijking met de andere HSG-teams; even afgezien van een enigszins ongelukkige verlieswedstrijd tegen Ons Genoegen3 in het begin van de competitie. Aan het 8e bord wordt gerouleerd met aanstormend jong talent: Nick Nurmohamed, Albert Cohen, Bram Slagboom, Diederik van Houten en Gert Vogel, waarbij Nick een mooie 100%! score heeft: 2 uit 2.

Op 2702 moet HSG5 alweer opnieuw aan de bak. Ditmaal tegen Hoogland4. Als �het HSG topteam!� zullen we weer ons uiterste best doen en wie weet gaan we dit seizoen voor een verrassinkje zorgen. Maar dan moeten we wel vanaf nu alles winnen, ook van dat vermaledijde, gedegradeerde V&O1.

Nogmaals, Hugo heeft met een beetje fantasie gelijk: HSG5 is �het HSG topteam!�

Gert Vogel