Martijn Benschop wint opnieuw Hilversum Denkt

Zaterdag 14 april vond voor de 10de keer Hilversum Denkt plaats. Door ruim 150 deelnemers werd er gedamd, gebridged, gego-d, gescrabbeld en natuurlijk geschaakt op diverse locaties in Hilversum. Voor het publiek was er een simultaan, gegeven door GM HSG-er Robin van Kampen bij de schaaktafels aan de Kerkstraat, zie foto hieronder.

Het schaaktoernooi vond plaats in een leeg winkelpand in Hilvertshof. De entourage was niet denderend, dat betekent dat we volgend jaar of weer terugkeren naar De Akker of een andere meer geschikte locatie vinden. Maar het toernooi was leuk. Voor het schaaktoernooi werd er door 16 deelnemers gesnelschaakt met het Fischer-tempo (5 min per persoon per partij + 2 seconde per zet). In de ochtend werden de voorrondes gespeeld, gevolgd door de finaleronde in de middag.
De terechte winnaar, met maar 1 nederlaag op de gehele dag, was Martijn Benschop. Martijn won in het verleden ook al 3x Hilversum Denkt; jammer voor hem dat de wisselbeker al eerder was afgeschaft. Martijn kreeg de beker voor “Winnaar Hilversum Denkt 2012 Schaken” uitgereikt uit handen van burgemeester Broertjes, zie foto hieronder.

De tweede plaats was voor Bart Vermeulen. Winnaar van groep B werd Alberto Hadida uit Hoogland. Ook zij kregen een beker uitgereikt door de burgemeester, waarmee een geslaagde dag werd afgesloten.

HC