Mooie afsluiting 2022 door Wim van der Wijk

Het jaar 2022 werd op 5 januari 2023 afgesloten met HSG snelschaakkampioenschap 2022. Met 31 deelnemers en met prosecco en een proost een mooie start van het nieuwe jaar. Een vreemde HSG-gewoonte, het te laat spelen van dit kampioenschap. Kersvers bestuurslid Harry Boelens stelde terecht voor om dit jaar te breken met deze traditie.

Het snelschaakkampioenschap werd gewonnen door Wim van der Wijk. Na het winnen van het reguliere kampioenschap nu dus de dubbelslag. Een puike prestatie!! Na een moeizame start in de voorronde corrigeerde hij een en ander in de finaleronde. Hij won van Vincent Spit en eindigde met 4 uit 5 bovenaan. Hij morste een punt tegen Johan Lindeman die dit niet onvermeld wilde laten. Johan: “Een andere dierbare herinnering is: Lxh6 gxh6 Dxh6 Te8 Lh7+ waarna de snelschaakkampioen in wording opgaf“.

Met het kampioenschap brak Wim met een traditie die hij zelf in het leven had geroepen: het om de 8 jaar snelschaakkampioen worden van HSG. Na kampioenschappen in 2001, 2009 en 2017 zou hij eigenlijk pas in 2025 aan de beurt zijn, maar hij versnelde en werd na 5 jaar weer kampioen.

Wim (links) wordt gefeliciteerd met zijn kampioenschap

Groep 2 werd een prooi voor onze voorzitter Mirko Lukacs, die Thomas Roest een half punt voorbleef. Ook hier een felle strijd waar van alles gebeurde:

Mirko: “Een andere unieke herinnering is dat ik met mijn zwarte loper een prachtige pion wist te slaan op g7 door over mijn eigen zwarte pion te springen. Ik vond het geniaal en origineel, maar mijn tegenstander meende hier toch een onreglementaire zet in te herkennen waarmee hij de partij wist te claimen. Maar ik durf te stellen dat ik de partijen daarna allemaal legaal wist te winnen…”.

Groep 3 werd fraai gewonnen door een nieuw lid Ryan Lovett, een mooie prestatie. Groep 4 was een prooi voor Harry Boelens. Met een fles lekkers voor iedere winnaar werd de avond gezellig afgesloten.

Dat dit evenement toch belangrijk wordt gevonden bleek uit de volgende citaten.

Mirko: “En de Glorieuze Winnaar van Groep 2 lukte t niet meer een selfie van de prijsuitreiking van hemzelf te maken, dus dat epische moment zal slechts in onze dierbare gedachten blijven…“.
Harry: “Om over de winnaar van groep 4 maar helemaal te zwijgen. Die vergreep zich bijna meteen aan 3/4 liter bier uit een goed jaar”.

1 gedachte over “Mooie afsluiting 2022 door Wim van der Wijk”

  1. For the record: het was een mooi en goed georganiseerd toernooi. Mijn voorstel om “met de traditie te breken”, betrof niet het evenement op zich, maar de titel: die zou nu Snelschaak kampioen 2023 moeten heten en niet 2022. We gaan kijken of het bestuur zich hier in kan vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *