Mooie overwinning van het HSG D1 jeugdteam

 

Dinsdag 28 november  was het zover. Vier schakers van het HSG D1 jeugdteam zaten om even na 18.30 u. al  klaar achter het bord om ieder 2 schaakpartijen van elk maximaal 20 min. per persoon te spelen tegen het team  Zeist D2. Op speciaal verzoek van een van ons was de wedstrijd vervroegd en ondanks een lichte  file-vertraging zat iedereen nog ruim op tijd klaar achter zijn bord.

Voor Lev (7 jaar-bord 1), Taeke ( 11 jaar-bord 2), Donald ( 8 jaar-bord 3) en Kasper ( 10 jaar-bord 4) was het de eerste keer dat ze meededen aan een externe competitiewedstrijd. Het resultaat mag er zijn:

De eerste serie partijen eindigde in een 2-2 gelijke stand. Taeke en Kasper , beide met wit, wonnen hun partij en Lev en Donald moesten het onderspit delven.

In de  partijen die volgden werden de bordjes intussen verhangen. Teake was al zeer snel klaar met zijn 2e partij (1-0). Behoorlijk geladen met de nodige spanning  waren Lev en Kasper vooral hun partij staand achter het bord aan het afwerken. Beide wonnen (3-0) . Tenslotte lukt het Donald zijn 2e partij remise te houden waardoor de eindstand uitkwam op 5,5 – 2,5 voor D1. Een prima prestatie van de jongens.

Tevreden ging iedereen op tijd naar huis.

De volgende wedstrijd van D1 zal zijn op 18 januari en D2 van Vegtlust op bezoek komt.

 

Gijs v.d. Brand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *