Mooie tweede plaats HSG 2 bij SGS Snelschaken voor clubteams

In plaats van één team onder in Groep A en één team onder in Groep B hadden we voor het SGS snelschaken voor clubteams twee HSG teams ingeschreven van ongeveer gelijke sterkte die beide verdienstelijk zouden kunnen meedoen in Groep B.

Die voorspelling kwam gedeeltelijk uit. HSG 1 (Wim van der Wijk, Gerard Wagenaar, Gabri van de Schootbrugge, Henk Cornelissen, Paul Mars en Casper Woudenberg) ging voor het Zwitsers Gambiet: eerst wat punten verspelen en dan in de tweede helft toeslaan. Dat ‘punten verspelen’ werd iets te ver doorgetrokken; nadat we na 4 ronden op de onderste plaats terecht waren gekomen, moesten we serieus aan de bak en kwamen toch nog verdienstelijk in de middenmoot terecht.

HSG 2 (Bart Vermeulen, Johan Lindeman, Michaël de Vos, Richard Sanchez, Judith van Amerongen, Huib Jochems) ging voor een andere tactiek; direct alles winnen. Dat lukte goed en ze hebben de gehele middag in de top mee gestreden. In de finalepoule werd helaas verloren van Amersfoort, maar werd een zeer welverdiende en prima tweede plaats behaald!!

Enne… de vis was weer uitstekend!

Topscorers:

HSG 1 Michaël de Vos met 7,5 uit 10 (bord 3), HSG 2 Wim van der Wijk met 7,5 uit 10 (bord 1). De overige uitslagen komen op de SGS site.

 

1 gedachte over “Mooie tweede plaats HSG 2 bij SGS Snelschaken voor clubteams”

  1. Leuk verslag, leuke foto. Een opmerking over de topscorers: Michaël de Vos speelde in HSG 2 en Wim van der Wijk in HSG 1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *