FM-titel voor Kees Nagtegaal, topscorer KNSB-competitie 2015-2016!

HSG is er niet in geslaagd de competitie met een goed resultaat af te sluiten. Zaterdag werd in Amstelveen met 4,5-3,5 verloren van Zukertort  Amstelveen 2. Op zich geen schande, dit team werd zaterdag kampioen. HSG was al veilig. Kees Nagtegaal won zijn partij en bracht zijn score op 8,5 uit 9! Hiermee is hij topscorer in de Tweede Klasse B geworden. Behalve Kees heeft Rob Mulder, een speler van HWP Haarlem 2, ook de score van 8,5 uit 9 bereikt, in 3E, maar diens TPR was beduidend lager. Op grond hiervan is Kees door de KNSB  tot´overall topscorer´uitgeroepen!
Kees heeft een TPR gescoord van 2664, het hoogst van alle spelers die negen partijen hebben gespeeld. De grootmeesters Loek van Wely (TPR 2768 met 5 uit 6), Sipke Ernst (TPR 3068 met 7 uit 7) en het kanon Ikonnikov van landskampioen En Passant (2749 met 7 uit 8) deden het nog beter. Kees is dus in goed gezelschap!
Door zijn overwinning passeert Kees ook de 2300-grens van de FIDE-rating. Hiermee komt hij in het bezit van de internationale titel FIDE Meester (FM). Proficiat Kees!
Zie ook het verslag van Carol-Peter Gouw van de laatste competitiewedstrijd van HSG, dat voor het eerst in negen jaar niet kampioen werd of degradeert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *