Net geen bommetje onder BSG 3

We waren al uitgenodigd door En Passant om vis te komen eten. Als we, als HSG 4, zouden winnen van BSG 3 zou En Passant 3 kampioen worden in plaats van BSG 3 in de tweede klasse B van de SGS.

Het werd een bloedstollende avond. Na gelijke spelen van Gilbert, Cees, Kees, winst van Henk en verlies van Mirko stond het 2,5 – 2,5. Martien speelde een zeer mooie aanval, offerde een pion voor een open g-lijn. Helaas beloonde hij zijn spel niet met het mogelijke stukwinst, maar wikkelde hij af naar remise. Een meevaller voor BSG.
Richard en Ton waren nog bezig. Beide HSG-ers stonden beter. Richard stond opeens gewonnen en er dreigde dus een nederlaag voor BSG.
Het lag in handen van Ton. Ton speelt op winst en had zijn tegenstander compleet tegen de muur. Maar toen ging Ton weer in z’n laatste 6 minuten zoeken naar de mooiste winst en de klok liep door….. Met nog 5 zetten in 1 minuut draaide opeens de kansen en Ton ging even later ter opluchting van geheel Bussum door z’n vlag…. 4–4 en BSG 3 kampioen door meer bordpunten.

We hebben gestreden voor wat we waard zijn. De vis kunnen we helaas vergeten.