Net geen promotie HSG 2 bij SGS snelschaken in Bunschoten

Net geen promotie HSG 2 bij SGS snelschaken in Bunschoten

HSG trad zaterdag 13 november op het SGS snelschaakkampioenschap 2010 aan met 2 twee teams.
HSG 1, bestaande uit spelers uit het tweede en derde competitieteam, heeft zich keurig gehandhaafd in de Kampioensgroep. Het team begon knap met twee overwinningen, op respectievelijk Zeist en Amersfoort. Daarna volgden ingecalculeerde nederlagen tegen de drie topteams: En Passant (titelverdediger), Paul Keres en de uiteindelijk nieuwe kampioen Utrecht. Teleurstellend was het pak slaagde dat hierop volgde van Paul Keres 2, maar hierna was het team weer bij de les, met een gelijkspel tegen BSG Bussum en een overwinning op Hoogland.

Op het eerste bord speelde Vincent, vorig jaar de held met onder meer een overwinning op IGM Sadler, een ongelukkig toernooi. Teamtopscorer werd Wim van der Wijk met een keurige 6 uit 9. De tegenstand was zwaar, alleen Herman van Engen haalde van de andere spelers de vijftig procent. Jammer was dat een stunt, die lange tijd in de lucht hing in de wedstrijd tegen En Passant eindigde in een deceptie: Vincent stond op winst (stuk voor) tegen Manuel Bosboom en Wim en Klaas (Harmsen) stonden gewonnen tegen Tea Lanchava en Hans Bohm. Het leverde slechts een halfje op (Wim).

Toch heeft HSG zich nu twee jaar achtereen weten te handhaven in de
kampioensgroep, een mooie prestatie.
Persoonlijke scores:
Vincent Pandelaar: 1,5 uit 9.
Wim van der Wijk: 6 uit 9.
Klaas Harmsen: 3 uit 9.
Herman van Engen: 4,5 uit 9.
Johan Lindeman: 4 uit 9.
Ronald de Klerk: 1,5 uit 9.

HSG 2 speelde een prima toernooi. Vanaf de eerste wedstrijd deden we mee voor de hoge plaatsten. We startten met 3 overwinningen op Ons Genoegen 1, BSG 2 en Leusden 1. Direct al aan kop in het Zwitsers toernooi, omdat er meer dan 9 deelnemers waren, het moest niet gekker worden. Tegen de koploper Hoevelaken 1 gingen we ongelukkig onderuit, maar we herstelden ons goed met 2 daaropvolgende overwinningen. Met 5 uit 6 en 1 punt achterstand op Hoevelaken hing een stunt in de lucht. We keken echter niet uit tegen Kijk Uit en vielen terug naar een derde plaats, die we uiteindelijke mooi vasthielden. Een keurige derde plaats was ons deel.

Gabri had zijn dag niet aan het eerste bord. Ikzelf was wel tevreden met mijn 50% score aan bord 2. Richard werd topscorer van het team met 6,5 uit 9, en keurige prestatie. Paul en Huib beloofden minstens net zo veel punten te scoren als biertjes en deden hun woord gestand. Diederik scoorde prima met boven de 50% en een aantal beslissende punten.

Persoonlijke scores:
Gabri van de Schootbrugge: 2 uit 9.
Henk Cornelissen: 4,5 uit 9.
Richard Sanchez: 6,5 uit 9.
Paul Mars: 5,5 uit 9.
Huib Jochems: 6 uit 9.
Diederik van Houten: 5 uit 9.

Kortom weer een gezellig toernooi. De organisatie bij En Passant in Bunschoten was prima, alleen de viskraam ontbrak.

Uw verslaggevers: Wim van der Wijk en Henk Cornelissen