Net geen stuntje HSG 2 tegen Amersfoort

HSG heeft het moeilijk dit jaar. Met 2 punten uit 3 wedstrijden stond vanavond de lastige wedstrijd tegen Amersfoort 3 op het programma.

Al snel liep het mis. Topscorer Guido kreeg de kwaliteit aangeboden, maar zijn dame werd ingesloten en het kostte een stuk en achterstand in ontwikkeling. Maar genoeg om door te vechten. Jan kwam laat binnen en na een haperende klok ging alles vol op de aanval. Hij overzag een achtergebleven pion op g3 en na diens val was zijn stelling een puinhoop en gaf hij op. Bart werd door een tactisch grapje gemangeld en kon ook snel opgeven. 2 – 0 achter en eigenlijk geen enkel bord dat beter stond. Een afstraffing dreigde. Na een goed verdedigde remise van Gabri en een onverwachte nederlaag van Sito leek de strijd definitief gestreden.

Maar daar was ineens de Vos!

Zuchtend, puffend en steunend was hij tegen Jeroen Schuil, voorzitter van de SGS, in een tamelijk hopeloze stand terecht gekomen. Maar Jeroen overzag een fraai torenoffer van Michaël op g2 met dreigend mat en de stukken konden direct de doos in.

Tussenstand 1,5 – 3,5. Met ondertussen 2 goedstaande stellingen van Johan (knap teruggevochten) en Ernst (die in een gesloten stelling toch doorbrak) en een vechtende Guido leek 4 – 4 ineens mogelijk.

Johan won inderdaad fraai. Was het dan toch mogelijk? Helaas overzag Ernst een eeuwig schaak in de stelling die zijn tegenstander er knap had ingeschwindeld. En ook Guido redde het helaas niet en moest zijn 100% score helaas opgeven.

5 – 3 verloren en dat was eigenlijk wel terecht ondanks de Vos zijn capriolen.

HC

 

Persoonlijkke uitslagen:

HSG 2                 Amersfoort 3      35

1. M.A.C. de Vos (Michael)  - J.J. Schuil (Jeroen)  1-0

2. E. Jos (Ernst) - D. van Leent (Dimitri) 0,5-0,5

3. S.T. Dekker (Sito) - A.G. Miltenburg (Alexander) 0-1

4. J.G. Nagel (Jan) - S. Shahrizadeh (Shahroez) 0-1

5. L.J. Vermeulen (Bart) - M.F. Corpeleijn (Maarten) 0-1

6. J.W. Lindeman (Johan) - E. Schuit (Edwin) 1-0

7. G.V. van de Schootbrugge (Gabri) - C.I. van Ingen (Cor) 0,5-0,5

8. G. Wagenvoorde (Guido) - G. van Pel (Gerben) 0-1