Nr. 331 EK Plovdiv naar play-offs in Hilversum

HSG�er Jorgen Henseler is op het Europees kampioenschap in Plovdiv op de 331ste plaats ge�indigd, een klassering die vrijwel exact is aan zijn startnummer qua speelsterkte. Jorgen scoorde 3 punten uit 11 partijen.
Ik denk dat hij met gemengde gevoelens uit de Bulgaarse stad is teruggekeerd. Enerzijds tevreden over z�n openingsspel, want hij kreeg in vrijwel alle partijen een behoorlijke stelling, ook tegen tegenstanders die op papier veel sterker waren.
In de latere fase van de partij overkwam hem echter te vaak �een ongelukje� waardoor hij te weinig rendement uit zijn goede spel heeft gehaald. Een leuke ervaring om als clubschaker aan een echt EK mee te doen, zal het ongetwijfeld zijn geweest.
Veel tijd om uit te rusten krijgt Jorgen niet. Donderdag moet hij op de clubavond van HSG aan de bak voor de eerste ronde van de play-offs om het clubkampioenschap 2011-2012. Het programma van de eerste ronde:
Henseler � Nagtegaal
Van der Wijk � Van Engen
Losekoot � Markus

Favoriet voor de titel is natuurlijk titelverdediger Kees Nagtegaal, maar hij zal het zeker niet cadeau krijgen. We zijn natuurlijk ook benieuwd naar wat de twee nieuwkomers in onze interne competitie zullen doen, Pascal Losekoot en John Markus.
(wvdw)