Ook winst in de 2e ronde voor ons tweede

Tegen Hoevelakense SG 1 was het ook raak. Ze speelden met één speler minder, maar achteraf bleek dat we dat niet nodig hadden. Sito was zo sportief om zich op te offeren. Roel nam zijn plaats in op het eerste bord en bracht het eerste punt binnen. Ik heb weinig van de andere partijen gezien, omdat ik een moeilijke partij had. Toen we 4 punten hadden, bood ik in een, naar ik dacht, betere stelling remise aan om de winst veilig te stellen, wat door mijn opponent aangenomen werd. Achteraf bleek dat ik in mijn handjes mocht knijpen, want mijn onvermoeibare elektronische schaakvriend toonde aan dat ik op dat moment erg slecht stond.

Jan won voor de 2e keer en is goed op weg om zijn voorspelling (8 punten) waar te maken. Bij de overige spelers werd het remise, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat er wat plus remises bij zaten. 5,5 punt en geen verliespartijen: een mooi resultaat.

Ernst Jos

 

2 gedachten over “Ook winst in de 2e ronde voor ons tweede”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *