Op naar het NK

Na opnieuw een lockdown met het ene na het andere toernooi wat niet doorging was er weer een toernooi op het bord. De jongens hadden er zin in.

We hebben op het moment veel goede leden in de categorie onder 12 jaar en 4 daarvan gingen proberen zich te kwalificeren voor het NK D. Daniël was al geplaatst vanwege zijn winst vorig jaar bij de E-categorie en ging in Rotterdam proberen zich ook in de B-groep te plaatsen.

Wouter, Marnik, Mehmet en Floris gingen goed in dit tweedaagse toernooi. Op een veld van 25 deelnemers lieten ze aardig van zich spreken en tussen de partijen door werd er ijverig buiten gespeeld of in de stapel donald ducks gelezen.

Wouter en Marnik stonden het hele toernooi in de top 4, Wouter is zoals verwacht als eerste geëindigd met 8 uit 9,  Marnik wist de derde plaats te bezetten met 7 uit 9. Nishaaz Haque van Moira is tijdens de lockdown enorm gegroeid en eindigde als tweede. Andy Lei uit Zeist, die ook een heel sterk toernooi speelde, werd vierde.

Mehmet stond lang vierde, maar moest in de laatste partij tegen Nishaaz. Bij winst was hij door geweest, bij remise had hij een barrage moeten spelen tegen Andy Lei, maar helaas verloor hij na lang op remise te hebben gestaan op eindspelvaardigheden. Saillant detail is dat dit zijn enige verliespartij was, voor de rest heeft hij alles gewonnen of remise gehouden. Hij is 5e geworden met 5,5 uit 9.

Floris begon niet zo sterk maar groeide gaandeweg in het toernooi, zeker op het eind vlogen de punten op het scorebord en was hij nagenoeg onverslaanbaar, hij werd met 5 uit 9 gedeeld 7e. Dat belooft wat voor volgend jaar.

Daniël, Wouter en Marnik gaan naar het NK D wat tijdens Hemelvaart in Rijswijk gespeeld zal worden. Marnik heeft daar afgelopen jaar de 10e plaats weten te bereiken en is van plan om dit jaar een grotere beker mee naar huis te nemen. Wouter en Daniël vielen vorig jaar buiten de prijzen maar zijn niet van plan om dit jaar Marnik zonder slag of stoot weer voor te laten gaan, integendeel.

Wouter heeft zich geplaatst voor het NK B, maar deze inschrijving omgezet in NK C. Daniël heeft ook geprobeerd zich voor het NK B te plaatsen maar is gisteren in het zeer sterk bezette toernooi in Rotterdam gedeeld 7e geworden met 4 uit 6, een zeer goede prestatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *