Overzicht HSG Externe teams

Zo, de kop is eraf. Het nieuwe seizoen is gestart. Tijd om een overzichtje te maken of de externe teams van HSG op koers liggen.

HSG1 staat na 2 ronden aan de leiding met 2 uit 4 en de meeste bordpunten. Een monsterzege tegen Apeldoorn werd gevolgd door een solide 7 – 3 tegen LSG. Groningen/Hotels 1 lijkt opnieuwe de grootste uitdager te worden. Deze versloeg, met klein verschil weliswaar, al 2 sterke teams, namelijk Braceland ESGOO en Schrijvers Rotterdam. Op 21 november speelt HSG 1 tegen het traditioneel lastige Utrecht.
Nijboer, Delemarre en van Kampen hebben een 100% score in 2 wedstrijden; van Wely, Stellwagen en Chuchelov hebben ook 100%, maar uit 1 wedstrijd.

HSG 2 gaat een lastig jaar tegemoet. Door de promotie van Robin van Kampen naar HSG 1, het niet meedoen van Pieter Tolk en de afwezigheid van Alina Motoc in de eerste ronden zal alles uit de kast moeten worden gehaald om wederom in de middenmoot van de 2de klasse KNSB te kunnen eindigen. Tegen Apeldoorn werd een keurige remise bereikt, maar tegen Fischer Z gingen ze hard onderuit. De komende wedstrijd tegen het sterke Xidata Hardenberg is niet alleen voor de punten maar ook voor het moraal belangrijk.
Topscorer is Vincent Pandelaar met 2 uit 2.

HSG 3 gaat wederom voor de promotie naar de promotieklasse van de SGS. De eerste wedstrijd werd aan hun bretels gewonnen tegen Amersfoort 4. Na een 3,5 – 1,5 achterstand werd alsnog gewonnen met 4,5 – 3,5. Dus voorlopig op koers.

HSG 4 is goed gestart. Zij speelde 2 wedstrijden en beide werden gewonnen, mede door sterke invallers. Tegen het gevaarlijke Hoogland 2 werd een prima zege behaald en afgelopen donderdag werd ook BSG 5 verslagen. Iets wat HSG 4 natuurlijk aan haar Gooise traditie verplicht is te doen. Doel is om zo lang mogelijk in de top mee te draaien en te kijken of er een verrassing in zit. Invaller Gerard Wagenaar en Cees Punter zijn topscorer met 2 uit 2.

HSG 5 heeft dit jaar 1 doel en dat is overleven in de tweede klasse. De eerste wedstrijd werd kansloos verloren tegen Hoevelaken 1. Dat was geen beste start, maar d’r komen nog genoeg kansen.

De SGS viertalcompetitie waarin het HSG1 viertal uitkomt moet nog starten.

Uw verslaggever Henk Cornelissen.