Pascal, Guido en Jorgen grootste Elo-stijgers

Drie HSG´ers op drift

Pascal Losekoot: + 105

Guido Wagenvoorde + 87

Jorgen Henseler + 43

 

Op de november KNSB Elo-lijst zien we enkele interessante verschuivingen.

De sprokkelprijs voor de periode augustus tot en met oktober gaat naar Pascal Losekoot die dankzij een voortreffelijk Open Nederlands Kampioenschap in Dieren 105 Elo-punten toevoegde aan zijn totaal. Met 2153 is hij nu de nummer twee in onze clubhiërarchie achter Kees Nagtegaal met 2224  (-5). Helaas speelt Pascal alleen intern bij ons, niet extern. Sterker nog, volgende week donderdag zal hij met Baarn proberen ons een sportieve hak te zetten in de tweede ronde van de KNSB bekercompetitie!

Verheugend is de verdere opmars van ons jeugdlid Guido Wagenvoorde die 87 ratingpunten won en de grens van 1800 is gepasseerd. Hij staat nu op 1837 en is hiermee de top twintig van de club binnengestormd. En we durven te stellen dat de trend stijgend blijft, zijn tot dusver goede resultaten in onze interne competitie zijn in deze Elo-lijst nog niet verwerkt.

Jorgen Henseler boekte ook flinke terreinwinst, dankzij een goede performance op het Univé Open in Hoogeveen. Jorgen bracht met een kwartaalwinst van 43 punten zijn totaal (weer) boven de 2100, op 2109.

 

Wim van der Wijk

 

 

http://www.schaakbond.nl/rating/knsb-ratinglijst

 

Klik op tab Verenigingen, vul in HSG, verenigingsnummer 631.