Schaakseizoen gestart

Afgelopen donderdag was de eerste clubavond van het seizoen 2023-2024. Bij de jeugd luisterden bijna 100 jeugdspelers (!) naar de openingstoespraak van Frits Wagenvoorde, die ook opriep om te helpen met de taken die bij het organiseren van het jeugdschaak komen kijken. Daar reageerden gelijk een aantal ouders op.

In het bijzonder is er nog vraag naar begeleiders / trainers voor bij de schaaklessen!
Vrijwilligers kunnen zich op de clubavond melden bij de jeugdleider(s)

De volwassenen openden het schaakseizoen met het Bert Mostertmansnelschaaktoernooi. Dit toernooi, vernoemd naar de oud-voorzitter en snelschaakliefhebber, werd opnieuw gewonnen door Vincent Spit. Hij haalde in de slotpoule 5,5 uit 6, een halfje meer dan Wim van der Wijk.

Aanstaande donderdag staat bij de volwassenen de eerste ronde van interne competitie op het programma.
Ook start dan de damesschaakcursus, waarvoor zich ruim 10 deelnemers hebben aangemeld!

5 gedachten over “Schaakseizoen gestart”

 1. Hallo,

  Ik wil vanavond voor de eerste keer meedoen met schaken. Kan ik mij om ca 19.30 u melden? PS ik ben een hobby schaker met een zeer laag nivo

  1. Dag Dick,
   Helaas las ik je bericht te laat.
   Je bent van harte welkom! Donderdag om 19:30 uur is een prima tijd (uiterlijk 19:45 uur aanmelden bij de intern wedstrijdleider).

 2. Dag Fleur, de prijs van de contributie voor de jeugd voor het seizoen 2023-2024 wordt a.s. donderdag 12 oktober bekend tijdens de ALV van het HSG. Ik laat je het daarna weten.
  Mvrgr
  Henk Cornelissen, HSG.

 3. Beste Fleur, de nieuwe contributie wordt op de komende ALV (12 oktober a.s.) vastgesteld. Vermoedelijk wordt het niet hoger dan €75 per jaar (voor de jeugd), maar op de ALV wordt het definitief vastgesteld. Groet, Harry Boelens, bestuurslid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *