SGS-bestuur roept HSG uit tot Club van het Jaar 2014-2015

Club van het Jaar2

 

Het bestuur van de Stichts Gooise Schaakbond (SGS) heeft HSG uitgeroepen tot Club van het Jaar. Deze jaarlijkse onderscheiding van de regionale bond werd donderdagavond uitgereikt op de laatste clubavond van het jaar in het St. Aloysiuscollege. Een delegatie van het SGS-bestuur, bestaande uit Jeroen Schuil en Marcel Janssen, was speciaal  naar Hilversum gekomen om de onderscheiding uit te reiken. Hieraan ging een diploma-uitreiking aan de jeugd vooraf.  HSG-bestuurslid Henk Cornelissen nam de bokaal in ontvangst.

Uit de toespraak van Jeroen Schuil viel op te maken dat het herstel van HSG -  na enkele mindere jaren in sportief opzicht als gevolg van het vertrek van de sponsor – bepaald niet onopgemerkt is gebleven. Hij noemde in dit verband de geweldige groei van de jeugdafdeling, de bijzondere aandacht voor het vrouwenschaak, zowel via een zeer geslaagde speciale cursus op de clubavonden, als via de Chess Queens op het HSG Open en het HSG Open zelf. Dit weekendtoernooi wordt volgende week gehouden en heeft nu al een  recordaantal deelnemers getrokken, terwijl de  inschrijvingstermijn nog loopt.

Ook bleven de sportieve successen in de vorm van de promotie van het eerste team, na een reeks degradaties door het wegvallen van topspelers, en het winnen van de SGS-beker in de spectaculaire finale vorige week tegen Laren uiteraard niet onvermeld.

Henk Cornelissen toonde zich blij verrast met de onderscheiding en gaf een korte toelichting hoe HSG gelukkig snel kon schakelen nadat een einde was gekomen aan een lange periode van clubsponsoring die de club grote successen heeft gebracht, waaronder vier landstitels. Hij toonde zich verguld met deze blijk van erkenning voor de grote veerkracht van de club.

clubvanhetjaar1

 Foto’s Hans van Weel

Wim van der Wijk

3 gedachten over “SGS-bestuur roept HSG uit tot Club van het Jaar 2014-2015”

  1. HSG is al decennia een topclub. In Schaaknieuws schreef ik daarover na een uitgebreid bezoek aan de clubavond zeer lovend, ik heb een verzameling foto’s die dit onderbouwen (uit de dagen van Daniel Stellwagen, Erwin l’Ami e.v.a.), alsmede de sterke interne competitie met dhr Nagtegaal (zeer originele speler), Zagema, wiens partijen ik ben blijven volgen, Friso Nijboer, ja, wie niet? : waarom Ik er de Bretonse mw Chuchelov er ontmoette weet ik niet meer ondanks de vluggertjes…., met haar echtgenoot mocht ik een nacht champagne drinken in Cappelle-la-Grande omdat hij won (2000?) en de eeuwige legendarische rivaliteit tussen Jan Stomphorst en Henk Verstappen met in bijv. Breda een weekend van het hele gezin, met prachtige playoffs…. het was ’n feest !
    Jan Stomphorst -die ik 7 weken geleden in Utrecht lang sprak- kan ook bij mij niet kapot ! Recent viel me de geweldige souplesse op van HSG open waar ik op vrijdag niet kon spelen, maar gewoon op zaterdag en zondag m’n potjes toch mocht spelen !
    Zoals ik zei: een topclub. Gewoon zo doorgaan…………!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *