Slot competitie 10 mei in raadhuis Hilversum

Bijna alle Nederlandse topschakers komen zondag naar het raadhuis van Hilversum. Van de meesterklasse van de landelijke competitie wordt de laatste ronde op deze centrale locatie gespeeld, zodat de concurrerende teams elkaars prestaties kunnen volgen. Bovenin is de spanning weg, thuisclub HSG is al kampioen. Ook BSG weet al waar het aan toe is, de Bussumers zijn gedegradeerd. Voor de tweede degradatieplaats komen Voerendaal, LSG (Leiden) en Apeldoorn nog in aanmerking.

HSG speelt tegen de voormalige aartsrivaal Rotterdam en zal proberen het seizoen met de maximale score af te sluiten. Loek van Wely, Dani�l Stellwagen en Nederlands kampioen Jan Smeets spelen mee, alsmede de kersverse jeugdkampioen Robin van Kampen. Ook de andere teams zullen tal van grootmeesters meenemen naar Hilversum.

De wedstrijden beginnen om ��n uur en zijn gratis toegankelijk. Jop Delemarre zal op demonstratieborden uitleg geven aan het publiek. Delemarre is een veelgevraagde trainer en kan dus een leerzame middag verzorgen.


Johan Hut

6 mei 2009 Gooi en Eemlander