Smullen op donderdagavond

Welke schaakclub kan dat nu zeggen? Zitten er op je clubavond tussen het gewone schaakvolk een paar Grootmeesters geweldige partijen te spelen voor de beker en daarnaast zit bijna Nederlands sterkste schaker (Smeets) voor een HSG-intern toernooi een wedstrijdje te spelen tegen onze voorzitter.
Het was weer smullen donderdagavond 1 april op de club. Nikolic, Nijboer, Spoelman en Vedder namen het in de vijfde ronde van de beker op tegen Utrecht, vertegenwoordigd door Bok, Swinkels, Willemze en Michelsen.
De wedstrijd eindigde in 2 -2, waarmee HSG goed wegkwam, omdat Bok de hele tijd beter stond tegen Nikolic, maar op het eind toch werd geflest. Dus er moest gevluggerd worden, wat wil je nog meer op zo een avond. Onder grote belangstelling kwamen alle 4 de borden tijdens het snelschaken in gierende tijdnood. Bok tegen Nikolic werd remise, alsook Michielsen tegen Vedder. Spoelman revancheerde zich tegen Willemze. Bij Swinkels en Nijboer vlogen de stukken letterlijk over het bord, waardoor de eindscore eigenlijk niet bepaald kon worden. Maar de uitslag was niet meer van belang, HSG had op punten gewonnen.
Het HSG van nu lijkt af en toe wel het ‘lucky’ Ajax in zijn hoogtijdagen, toen er op 1 of andere manier heel vaak toch nog werd gewonnen. Waarschijnlijk wordt het steeds afgedwongen.

De finale wedstrijden van de beker worden gespeeld op Hemelvaart op 13 mei in Hoogland. Zo dicht bij Hilversum een bezoekje waard!!
Alle info en tijden, zie: http://www.schaakbond.nl/wedstrijdschaak/bekercompetitie/2009-2010/indeling/bekerfinale