Soepele overwinning HSG 4

Het is aardig om te vergelijken hoe sterk de grotere verenigingen van de SGS in de breedte zijn. Als HSG 4 spelen we al een aantal jaren tegen BSG 4, Amersfoort 5 en En Passant 4 of 5. Meestal met een klein verschil in resultaat en rangschikking. Afgelopen vrijdag was er weer een vergelijk tegen Amersfoort, ditmaal tegen Amersfoort 4, een team dat vorig jaar in de eerste klasse speelde. Als HSG hebben we de  ’test’ glansrijk doorstaan.

HSG blijft in de breedte een sterke vereniging. Amersfoort heeft blijkbaar het laatste jaar wat veren moeten laten.

Daniël profiteerde als eerste, door om 21:00 en na slechts 17 minuten te hebben nagedacht, HSG 4 de 1 – 0 te bezorgen (hij had zijn vader beloofd dat hij rond 21:00 zou bellen). 2 – 0 en 3 – 0 werd het door onze solide en gedegen middenspelers en puntenscoorders Gijs en Paul.  Martin redde het niet op bord 3.

Invaller Bart was wat nerveus om in te vallen in het vierde. Maar hij profiteerde van zijn eigen dubbelpion, om een zeer sterke h-lijn te bezetten. Zijn tegenstander keepte goed, maar na een zeer doeltreffende aftrek scoorde Bart de 4 – 1. Prima gedaan Bart! Preben bezorgde ons de winst door een gedegen winst, 5-1.  Op mijn bord werd, na een boeiende slavische partij waar mijn tegenstander nogal passief speelde maar taai verdedigde, besloten tot remise. Tenslotte moest Frits op het altijd sterke bord 1 (Frits vindt het fijn om tegen sterke tegenstanders te spelen) capituleren.

Een fraaie 5,5 – 2,5 overwinning, waardoor we op 4 uit 3 komen en weer goed meedraaien.

Resultaten:

SGS 2e Klasse 2015/2016
2A:

Amersfoort 4 HSG 4 2,5 5,5
1. M.F. Corpeleijn (Maarten) F.A. Wagenvoorde (Frits) 1 0
2. B. Lardenoye (Bert) H.W.J. Cornelissen (Henk) 0,5 0,5
3. C.M.J. Roelandt (Chris) M. Koekkoek (Martin) 1 0
4. L. Kepers (Luc) P. Mars (Paul) 0 1
5. A.W.F. Corpeleijn (Andre) G. van den Brand (Gijs) 0 1
6. A. Loedeman (Bert) P. Guldberg (Preben) 0 1
7. L. Baltus (Luuc) B. van den Berg (Bart) 0 1
8. J. van de Heijden (Jesse) D. Dijkstra (Daniel) 0 1

Henk Cornelissen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *