Spectaculaire winst HSG 2 in bekercompetitie

SGS-bekerwinstWat HSG 1 niet lukte, lukte HSG 2 wel: winst in de eerste bekerronde van de KNSB!  Als bekerkampioen van de SGS van vorig seizoen mochten Michaël, Sito, Ernst en Johan (zie de kampioensfoto van vorig jaar hiernaast) dit jaar meedoen met de grote jongens van de KNSB. Donderdag 22 oktober traden ze aan tegen Amsterdam West, spelend in de poule 3C van de KNSB. Als kannonnenvoer? Welnee…

 

Het werd een zeer spannende wedstrijd met wisselende kansen per bord. Hopelijk volgt er nog een verslag van 1 van de spelers, ofschoon ze, denk ik, geen tijd hadden om op de andere borden mee te kijken. De reguliere wedstrijd eindigde in 2 -2 met een puike winstpartij van Ernst en een onnodig verlies van Michaël.

Vluggertjes van 3 min + 5 sec per zet moesten de beslissing brengen. Doorgaans slaan sterkere teams dan hun slag, dat was het algemene gevoel. Maar het liep anders. Sito won zijn partij, Michaël verloor, Ernst won. De laatste partij van Johan bracht de beslissing, Zeer fraai spelend dwong Johan zijn tegenstander een zettenherhaling of anders winst voor Johan.  Een 2,5 – 1,5 winst!!!

Op naar de volgende ronde, uit tegen Caissa. Altijd lastig met spelers als Hans Ree, Barry Brink, Michaël Wunnink, Arno Bezemer en Marc Overeem, om maar een paar namen te noemen.

Maar in de beker weet je het nooit…

1 gedachte over “Spectaculaire winst HSG 2 in bekercompetitie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *