Start nieuw seizoen met schaaktrainingen bij HSG

HSG Play Chess
Wie wil leren schaken of sterker wil leren schaken kan vanaf september weer terecht bij de Hilversumse Schaakvereniging HSG. De vereniging biedt training aan voor de jeugd, voor huisschakers en speciaal voor vrouwen! Dus voor ieder wat wils die houdt van deze mooie denksport.

 

Jeugdschaak

HSG heeft een actieve en levendige jeugdafdeling die elke donderdagavond van 18.30 tot 19.30 uur traint en speelt in het clubgebouw van HSG. Er wordt gewerkt met het Stappenplan en de training wordt verzorgd door ervaren clubschakers. De contributie bedraagt €60 per kalenderjaar. Voor meer informatie of aanmeldiing zie www.hsghilversum.nl of mail naar Frits Wagenvoorde op f.wagenvoorde@upcmail.nl.

Huisschakers
Deze training is voor ‘huisschakers’, die al kunnen schaken, maar de opstap willen maken naar clubniveau. De ervaren schaaktrainer Pascal Losekoot zal hierbij ingaan op diverse aspecten van het schaakspel zoals tactiek, eindspel, opening en middenspel. De leidraad hierbij is Stap 2 van de Stappenmethode. De cursus wordt gegeven op donderdagavond van 20.00 tot 22.30 uur en de cursusdata in 2016 zijn 29 sep, 13 okt, 27 okt, 10 nov, 24 nov en 8 dec. De deelnamekosten zijn €75. Voor meer informatie of aanmeldiing zie www.hsghilversum.nl of mail naar Mirko Lukacs op m.w.lukacs@gmail.com.

Damesschaak

Het damesschaak zit in Nederland en internationaal in de lift. Daarom biedt HSG sinds twee jaar ook schaaktraining aan speciaal voor dames. U hoeft geen ervaring met schaken te hebben om eraan mee te kunnen doen. De cursus duurt zes avonden en wordt verzorgd door Judith van Amerongen, een professionele en gediplomeerde schaaktrainer uit Utrecht. De cursus wordt gegeven op donderdagavond van 20.00 tot 22.30 uur en de cursusdata in 2017 zullen zijn 12 jan, 26 jan, 9 feb, 23 feb, 9 mrt en 23 mrt. De deelnamekosten zijn €75. Voor meer informatie of aanmeldiing ziewww.hsghilversum.nl of mail naar Hanke Wiegand op wiegand@xs4all.nl.

Gevorderde schakers

Bent u een ervaren en gevorderde schaker? Dan is meespelen met de interne en externe competitie van HSG – een grote schaakclub met een rijke historie – de beste training voor u! U bent altijd welkom eens een kijkje te komen nemen op de clubavbond van HSG, elke donderdag vanaf 19.30 uur. Als u een keer vrijblijvend wilt meespelen dan kunt u zich uiterlijk om 19.30 uur melden bij de wedstrijdleider. De contributie bedraagt €120 per kalenderjaar. Voor meer informatie of aanmeldiing zie www.hsghilversum.nl of mail naar info@hsghilversum.nl.

Daarnaast zal er ook weer een training worden gegeven voor clubschakers (1500 – 1800) bij Herman van Engen thuis  (meer info bij Gilbert Noël).


Clublocatie HSG

De clublocatie van HSG waar al deze trainingen en clubavonden zijn is het St. Aloysius College op de Schapenkamp 200, vlakbij station Hilversum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *