Sterk optreden Alina l�Ami op Thailand Open (16 april 2011)

Met nog twee ronden te gaan, vandaag en morgen, heeft Alina l�Ami uitzicht op een geweldig toernooiresultaat op het open kampioenschap van Thailand. Ze scoorde tot nu toe vijf punten uit zeven partijen en bevindt zich in de topvijftien in een gezelschap achtervolgers van de favorieten voor de eindzege: de sterke grootmeesters Short, Vallejo Pons en Gustafsson.

De speelster van HSG 2 had een optimale toernooistart met twee overwinningen op relatief minder sterke spelers. Maar daarna vond ze uitsluitend titelhouders op haar pad, onder wie drie grootmeesters en twee meesters. Tegen de IM�s scoorde ze twee keer het volle pond, tegen de GM�s speelde ze twee keer remise, een keer verloor ze slechts.

Een vijfsterrenhotel in Pattaya, een bekend toeristenoord, was het decor van het Thailand Open dat nog nooit eerder zoveel deelnemers trok: 140 in de hoofdgroep.

update zondagavond 17 april:
Alina heeft het toernooi afgesloten met een nederlaag (zaterdag) en opnieuw een knappe overwinning op een IM (zondag). Met 6 uit 9 finishte ze op de gedeelde elfde plaats. Op zich een fraai resultaat, maar helaas miste ze op een haar een IM-norm. Aan de score lag het niet, vermoedelijk was het Elogemiddelde van haar tegenstanders hiervoor net onvoldoende.

Het toernooi werd een gezamenlijke zege voor de drie topfavorieten: Gustafsson, Short en Vallejo Pons met 7,5 uit 9.
Op haar website zal Alina ongetwijfeld binnenkort verslag doen van haar ervaringen in Thaliand.

www.alinalami.com

 

Wim van der Wijk