TOPTEAM HSG 5

Topteam HSG 5 schlemielig, maar toch maar mooi gepromoveerd naar de 2e klasse SGS!

Op dinsdagavond 8 mei promoveerde HSG 5 � in de wandelgangen ook wel bekend als het �krukkenteam�, of de �domme onderbonders� � in een zinderende laatste wedstrijd van het seizoen naar de 2e klasse van de SGS. Daarmee voegt HSG 5 zich bij HSG 3 en HSG 4, die volgend seizoen ook 2e klasse SGS spelen.
HSG 5 speelde tegen Denk en Zet-Advisor 2, de onderste uit de groep. Bij winst of gelijkspel 4-4 zou HSG 5 promoveren, dus we gingen na een vooraf belegde uitgebreide teambespreking waarin we alles op strategisch, tactisch en operationeel niveau uitgedokterd hadden in principe voor de winst en in het uiterste geval voor een uitgekiend en beredeneerd gelijkspel. Maar vlak voor de tijdcontrole kreeg de non-playing captain toch een lichte hartverzakking, want we stonden er echt niet florissant voor: 3-3 na drie winstpartijen van Martijn Benschop, Yme Kerkhof en Wim Sliep en drie verliespartijen. Vlak voor de poorten van de hel werden er toch nog twee remises weggesleept door Frits Wagenvoorde en Paul Mars. > BINGO! Gepromoveerd, maar wel schlemielig en uiterst moeizaam.
Terugblikkend heeft het HSG 5 naar mijn idee een heel aardig seizoen gespeeld, ondanks deze schlemielige promotie: Mooie plusscores van Martijn Benschop met 8 uit 9! (misschien iets voor de Bisschofsbeker?), Nick Nurmohamed met 3,5 uit 4! (misschien iets voor een extra vermelding tijdens de jaarvergadering?), Yme Kerkhof met 5,5 uit 8, Preben Guldberg met 4,5 uit 6, Frits Wagenvoorde met 4,5 uit 8 en Albert Cohen met 2 uit 3.
Dank aan alle spelers die zich dit seizoen ingezet hebben voor het HSG 5. En nu op zoek naar die onbekende supporter van HSG 5 die zo genereus champagne heeft toegezegd bij promotie �.

Gert Vogel