Tussenstand strijd clubkampioenschap (3)

In de vierde ronde van de play-offs eindigde het duel tussen Defending Champion (DC) Wim van der Wijk en Jorgen Henseler in een zwaarbevochten remise. Bijzonder element in deze partij was dat zwart zowel kort als lang kunstmatig rokeerde, tenminste een sort of. Jorgen leek met wit een geweldige aanval te krijgen. Vier op een rij, met pionnen op h5, g5, f5 en e5! Reden voor de zwarte koning om naar de damevleugel te vluchten. Jorgens aanval sloeg niet door, in het eindspel leek zwart zelfs iets beter te staan, maar met remise hadden beide spelers na afloop vrede.

DC komt hiermee op 3,5 uit 4 en houdt uitstekende papieren voor titelprolongatie. Hij is nu definitief onbereikbaar voor Kees en Jorgen, nadat eerder Michael al moest afhaken.

Kans op de titel maken verder alleen nog Herman en Johan die donderdag niet in actie kwamen. Het is misschien nog iets preciezer uit te drukken: de strijd gaat tussen DC en de winnaar van het duel Herman – Johan, al behoudt Herman bij remise ook nog een kans op de titel, maar Johan is dan uitgeschakeld. DC heeft ten opzichte van beiden tiebreakvoordeel bij gelijk eindigen.

In mei zullen de ogen vooral  gericht zijn op Herman, die drie inhaalpartijen moet spelen, waarin hij overigens drie keer wit heeft. Op 2 juni is de slotronde gepland, met (mogelijk) het beslissende duel DC – Herman.

DC heeft aan een halfje genoeg. Maar bij gunstige uitslagen, bv Herman – Johan en Herman – Kees beide remise, is DC al met 3,5 punten clubkampioen. Maar het spreekwoord van de huid en de  beer blijft natuurlijk van toepassing. Niettemin kan DC voorlopig lekker achterover leunen, om te kijken of de concurrentie halve of hele punten gaat morsen.

Hieronder de nieuwe tussenstand.

Tussenstand3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *