Tussenstand strijd clubkampioenschap (4)

Er is sinds het vorige overzicht slechts een partij gespeeld, maar wel een belangrijke: het duel tussen Herman en Johan, de enige twee spelers die defending champion (DC) Wim van der Wijk nog van zijn tweede titel op rij konden afhouden. Wel, Herman won het gevecht, waardoor Johan afhaakt.


Hiermee staat vast dat de clubkampioen HSG 2015-16 een zestigplusser zal zijn. Dit lukte Herman twee seizoenen geleden, voor de  DC zou het een primeur zijn. Snelle denkers zullen hieruit kunnen afleiden dat Wim dit jaar zestig is geworden, en dat blijkt te kloppen.
Laat het maar weer eens gezegd zijn: Je bent nooit te oud om clubkampioen van HSG te worden. Misschien hebben we liever een jonge kampioen, maar de factor ervaring is nog niet zomaar weg te poetsen.
Als toekomstig kampioen wordt door velen Guido getipt, hij speelde deze maand een goed NK bij de B-jeugd, waarin hij keurig vijfde werd. Die prestatie biedt ruimte voor de conclusie dat het incident rond de opstelling enkele maanden geleden geen nadelige invloed op zijn spel op het NK heeft gehad, gelukkig maar. Wat je in zo’n situatie natuurlijk altijd het beste kunt doen, is de stukken laten spreken. Inmiddels is de kou uit de lucht, als ik het goed heb begrepen, er zijn  in een goede sfeer gesprekken gevoerd.
Terug naar de play-offs. Op 2 juni spelen de twee overgebleven titelkandidaten tegen elkaar. In het duel heeft DC aan remise genoeg. Herman zal vermoedelijk eerst nog tegenover Kees komen te zitten (en later ook nog tegenover Michael). Van Kees mag Herman niet verliezen. Anders is DC al voor de slotronde voor iedereen onbereikbaar.

Wim van der Wijk
Hieronder de nieuwe tussenstand:
Nieuwe tussenstand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *