Update HSG 5 jaagt op promotie en champagne (18 april 2012)

Uitslag HSG 5 – De Loper 4: 5,5-2,5!

Voor HSG 5 breekt een belangrijke periode aan. Het team draait goed dit seizoen en heeft nog volop kansen om de tweede promotieplaats te bemachtigen in de derde klasse van de Stichts Gooise Schaakbond.
Donderdag 19 april speelt HSG 5 een belangrijke thuiswedstrijd tegen De Rode Loper 4 uit Utrecht. Ons vijfde heeft waarschijnlijk drie matchpunten nodig om zeker te zijn van promotie, dus in de thuiswedstrijd van donderdag kan met een overwinning een belangrijke stap worden gezet. De slotronde is op 8 mei met een uitwedstrijd tegen het laaggeklasseerde Denk en Zet-Advisor 2.
Promotie van HSG 5 zou een welkome opsteker zijn in een voor HSG in sportief opzicht dramatisch seizoen. Eerder wist HSG 4 zich al overtuigend veilig te spelen, maar de eerste drie teams kunnen zich zo goed als zeker niet handhaven in hun klasse. Geheel onvoorzien was dit niet, al was er wel hoop op minder degradaties.
Reden te meer om te hopen op een succesvolle afsluiting van het seizoen voor HSG 5. Een supporter van het team heeft de spelers champagne in het vooruitzicht gesteld als deze missie slaagt.
(wvdw)