Verslag Open Jeugdkampioenschappen Gouda

Het is september en het schaakseizoen is weer begonnen. Op 4 september hebben een aantal HSG-spelers meegedaan aan het Open Jeugdkampioenschap van de stad Gouda, heerlijk weer een toernooi op het bord spelen in plaats van online.

Het kampioenschap werd gehouden in de aula van een middelbare school, met heerlijk veel ruimte, frisse lucht en een plein om tussen de partijen door een balletje te trappen.

Wouter Terlouw, Daniel Nijhuis en Marnik Woldhuis deden mee in de hoogste categorie, tot 18 jaar. Thera Woldhuis deed mee in haar eigen leeftijdscategorie tot 14 jaar en Mehmet Keskin, die net lid is geworden, deed mee in zijn leeftijdscategorie tot 12 jaar.

Het was erg grappig om onze jongens, die allemaal nog onder de 12 zijn, tussen de grotere jeugd te zien. Je moet goed kijken, want ze vallen zo makkelijk weg qua postuur maar niet qua schaakprestaties.

Wouter moest even los komen, hij verloor de eerste partijen, maar kwam daarna sterk terug en liet geen partij meer uit zijn handen glippen en eindigde als 5e. Bij Marnik was het precies andersom, hij won in het begin alles en stond zelfs een tijdje op kop, maar kon dat niet vasthouden en eindigde als 8ste.

Daniel was erg constant en speelde goed. Hij liet alleen een punt liggen tegen Marnik in het begin en eindigde als 3e.

Thera speelde ook een sterk toernooi, ze accepteerde helaas remise in een gewonnen stelling in de een-na-laatste ronde en werd daardoor 2e. In de C-groep liet ze onder andere NK-deelneemster Manixia Wortman achter zich, dus dat belooft nog wat.

HSG-nieuwkomer Mehmet liet ook van zich spreken. Ondanks zijn gebrek aan toernooi-ervaring wist hij door goed te spelen een 2e prijs binnen te slepen. Hij liet alleen Thomas Dijkhuijzen voor zich.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *