Voorlopig wél jeugdschaak, geen volwassenenclubavond

Uit de HSG Nieuwsbrief (15 oktober jl.):
“Van donderdag 15 oktober tot en met donderdag 5 november is er dus géén clubavond, noch training voor volwassenen. Het jeugdschaak gaat wel door, omdat hier de veiligheidsrisico’s nog verantwoord zijn.”

Wel worden er op donderdagavond weer online schaaktoernooien georganiseerd via Lichess voor de (volwassen) leden van HSG Hilversum.


Het volledige bericht van 15 oktober kunt u hieronder lezen

Beste leden en deelnemers aan de training,

De snel aanzwellende tweede corona-golf en de persconferentie van Rutte en De Jong van gisteren heeft het bestuur doen besluiten de interne competitie voor de volwassenen in ieder geval de komende 4 weken stil te leggen. 

Donderdag 15 oktober a.s. tot en met donderdag 5 november is er dus géén clubavond, noch training voor volwassenen. 

Het jeugdschaak gaat wel door, omdat hier de veiligheidsrisico’s nog verantwoord zijn. 

We hebben nog geen precieze richtlijnen van de KNSB en je kunt erover twisten wat nog wel en niet mogelijk is, maar wij willen als bestuur het zekere voor het onzekere nemen. Vooral door het snel toenemende aantal corona-gevallen om ons heen worden de risico’s steeds groter om bij het schaken een hele avond zo dicht bij elkaar te gaan zitten.

Samen met de overheid en de KNSB zullen we als bestuur over 4 weken de balans weer opmaken en nagaan of we verantwoord met de interne competitie op de club kunnen herstarten of niet.

We begrijpen dat dit allemaal voor onze leden een groot gemis is.  We zullen er weer alles aan doen om een mooi online alternatief te bieden. Jullie ontvangen daarover zo direct in een mail van Pascal nadere instructies.

Ook de ALV zal waarschijnlijk online moeten gaan plaats vinden. Hierover volgt informatie.

We houden jullie op de hoogte en heb je zelf suggesties wat we binnen de gestelde maatregelen nog wel verantwoord kunnen organiseren, laat het ons weten. 

Hartelijke groet namens het HSG bestuur,

Mirko Lukács

Voorzitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *