Wim van der Wijk wordt clubkampioen op een avond met weinig lichtpunten

Weinig lichtpunten moet vooral letterlijk worden genomen want er waren problemen met het licht; er was wel stroom!? Als gediplomeerd elektricien weet ik dat stroom en een lamp met schakelaar voldoende is om het licht aan te doen, maar dat is zó twintigste eeuw! Nee, in een modern gebouw zijn de schakelaars via internet verbonden en die bepalen wel of jouw lamp aan of uit gaat! Helaas lag het internet er uit en konden de lampen die uit stonden niet aan en de lampen die al aan waren niet uit.

In de speelzaal zitten veel grote ramen en dus hadden we tot 22.00 uur nog voldoende licht. De bar was wel wat donker, maar een telefoontje naar het thuisfront leverde wat camping-lampen en een heuse bouwlamp op, die het geheel een aardige sfeer bezorgden. Om 21.30 uur werd besloten om de partijen die nog niet beslist waren te verhuizen naar lokaal “04”, want daar was het licht toevallig aan gebleven.

En op deze avond werd ook nog om het clubkampioenschap gestreden: de slotronde van de play-offs. Er waren nog drie kanshebbers voor de titel; het kon zelfs gebeuren dat vier schakers op de eerste plaats eindigden. Wim had de beste papieren, want bij gelijk eindigen gold de ranglijst vòòr de play-offs en daarin stond hij al op plaats één.

De eerste uitslag was dat Herman verloor van Guido. Wim had nu aan een remise genoeg voor een gedeelde eerste plaats, maar Wim zette zijn koningsaanval voort en won van Yvette. Hiermee was het kampioenschap voor Wim een feit!
John en Johan speelden de langste partij van de avond. John won en werd daarmee tweede.

Eindstand: Wim van der Wijk clubkampioen HSG 2017-2018

Johan Lindeman

3 gedachten over “Wim van der Wijk wordt clubkampioen op een avond met weinig lichtpunten”

  1. Dank Johan voor het verslag en wederom de goede leiding van de interne competitie. Mooi dat het gelukt is een gezamenlijke slotronde te houden, al was het een beetje behelpen met het licht. Ach, internet of things. Het wachten is nu op beweeglijke stoepranden met sensoren die het oprijden van het parkeerterrein eenvoudiger gaan maken. Heeft iemand daar een diploma voor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *