Yvette Nagel op de radio over kledingregels

De nieuwe kledingvoorschriften van de Europese Schaak Unie (ECU) blijven de gemoederen bezighouden. Kranten berichten erover, op forums wordt er vrolijk over gediscussieerd, en ook de radio vindt het wel een interessant thema.
Uit Plovdiv waar het EK gehouden wordt, komen gek genoeg geen reacties. Zoiets zien we wel vaker. Elders in de wereld maken ze zich ergens druk over, terwijl het ter plekke helemaal geen item is…
De regels zijn op zich ook best evenwichtig, maar als het om vrouwelijk bloot gaat en het wegzetten van mannelijke schakers als stinkerds dan gaan de media graag los. Een presentatrice van BNR kon gisteren haar lachen niet inhouden toen ze een inleidende tekst voorlas, waarin schakers als goorlappen werden afgeschilderd.
NOS Radio benaderde onze Yvette Nagel voor deskundig commentaar op de nieuwe dress code.
Luister naar Yvette over regelgeving met betrekking tot bloesjes met knoopjes:
http://nos.nl/audio/353800-oog-dinsdag-kledingvoorschriften-bij-het-schaken.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+nosjournaalaudio+(NOS+Journaal+audio)

De redactie van BNR benaderde oud-toparbiter Geurt Gijssen die iets leuks wist te vertellen over dames die ‘kort van stof, diep van inzicht’ zijn. Volgens Gijssen zijn schakers helemaal niet zulke viezeriken.
Te beluisteren via deze link:
http://www.bnr.nl/topic/sport/506671-1203/bond-stelt-regels-op-voor-stinkende-schakers
(wvdw)