Zomerschaak in Pinetum

Het begint inmiddels een mooie traditie te worden: zomerschaak in het Pinetum. Zodra de deuren van het St. Aloysius College sluiten voor de zomerperiode, verhuizen de borden en de stukken van HSG naar het Pinetum Blijdenstein in Hilversum, waar van juli tot september iedere donderdagavond wordt geschaakt in informele sfeer.

Het Pinetum is een botanische tuin aan de rand van Hilversum, aangelegd in Engelse landschapsstijl. Het voormalig landgoed herbergt een gevarieerde naaldbomencollectie, in de 19e eeuw aangelegd door Benjamin Blijdenstein. In deze natuurlijke omgeving, weg van het stadse rumoer, is het aangenaam schaken, in het paviljoen of op het overdekte terras. 

De zomerse schaakavonden worden meestal gevuld met rapidvierkampen met spelers van gelijke sterkte, maar als er animo voor is, staan er ook schaakvarianten zoals doorgeefschaak of ‘hand and brain’ op het programma. Er wordt geen competitie gespeeld, het plezier in het spelletje en het sociale aspect staan centraal. Iedereen die zin heeft om een potje te komen spelen, of gewoon te komen kijken, is welkom. Dus ook niet-leden! Schakers van alle niveaus zijn welkom, van sterke clubspelers tot onervaren internetschakers, die eens willen kennismaken met schaken in clubverband of met HSG. Tot ziens in het Pinetum!

Deelname is gratis. Er wordt gespeeld op iedere donderdagavond van 27 juni t/m 29 augustus 2024 van 19.30 tot 22.00 uur (er wordt vanaf 19.45 ingedeeld). Het adres is Van der Lindenlaan 125 1217 PK in Hilversum. Je hoeft je niet op te geven van te voren. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid in de omgeving. Voor vragen: info@hsghilversum.nl